• Facebook

  • Facebook

  • Facebook

  • Facebook

  • Testimoniale

Programeaza-ti o intalnire 021 224 15 15

Despre bucatarii

Tipuri de cuptoare incorporabile

Cuptorul pe gaz

Atunci când aleg din gama variată de cuptoare incorporabile, cei mai mulți optează pentru un cuptor pe gaz, fiind speriați de factura de energie electrică viitoare, dar această teamă este nefondată. Consumul de energie pentru gătit (incluzând și energia din gaz) este de aproximativ 10% din totalul energiei utilizate într-o casă, dar numai o parte din aceasta este utilizată de cuptor pentru că plita este folosită mult mai frecvent. Un cuptor pe gaz se va încălzi mai greu decât un cuptor electric și cu siguranță nici gazul nu mai este așa de ieftin precum era odată. Iar ca rezultate obținute la gătire cuptorul electric câștigă fără drept de apel. Dacă doriți să economisiți energie la dotarea bucătăriei, cel mai energofag electrocasnic este frigiderul (21%) pentru că acesta merge tot timpul.

 Cuptorul electric

Gama de cuptoare electrice este în continuă expansiune, producătorii oferindu-ne din ce în ce mai multe funcții integrate cum ar fi: grill, încălzire superioară, încălzire inferioară, convecție și combinații între aceste moduri de gătire. Toate acestea ajută pentru a obține rezultate constante în utilizare. Spațiul interior generos (până la 74 litri) reprezintă un alt avantaj față de cuptoarele pe gaz.

Cuptor cu aburi

Aceste cuptoare permit gătirea legumelor sau a cărnii într-o atmosferă de aburi. Adaosul de grăsime nu mai este necesar, mâncare obținută fiind mai sănătoasă păstrându-se în același timp aroma, culoarea și vitaminele ingredientelor. Chiar și banalele legume fierte devin acum pline de savoare pentru că vitaminele nu se vor elimina o dată cu apa în care au fost fierte. Rezultate spectaculoase se mai obțin și la gătirea peștelui sau a orezului. Cu ajutorul unui astfel de cuptor puteți găti pe mai multe niveluri, pregătind în același timp mai multe tipuri de mâncare fără a amesteca aromel

Un cuptor cu aburi incorporabil nu este ieftin dar elimină oala cu presiune sau sterilizatorul de biberoane sau fiertul la bain-marie. Un cuptor cu aburi poate avea funcții speciale cum ar fi fiertul ouălelor cu rezultate perfecte.

Achiziționarea unui cuptor cu aburi denotă o schimbare a stilului de viață. În general trecerea de la un cuptor cu aburi la un cuptor combinat aburi + convecție reprezintă o creștere de aproximativ 30% a prețului și având în vedere rezultatele este o opțiune de luat în calcul.

 Cuptor combinat aburi + convecție

Aceste cuptoare sunt într-adevăr vârful tehnologiei în casa dumneavoastră. Integrează toate funcțiile cuptoarelor clasice și cuptoarelor cu aburi, dar oferă și un mod mixt aburi + convecție ce vă va permite să obțineți rezultate desăvârșite. Numai cine a gătit la un astfel de cuptor știe ce gustos poate deveni un banal piept de curcan gătit care își păstrează în interior suculența datorită vaporilor de apă din incinta cuptorului dar se și rumenește la exterior ca la un cuptor normal. De asemenea, modul mixt aburi + convecție este excelent pentru pâine și produse de patiserie – în bucătăria profesională astfel de cuptoare se folosesc de zeci de ani (până și la Fornetti au astfel de cuptoare).

 Cuptor combinat microunde + convecție

O idee bună: același spațiu folosit pentru două utilizări diferite. Să recunoaștem – revoluția promisă la sosirea cuptorului cu microunde nu s-a materializat. Nu gătește nimeni la microunde! Majoritatea dintre noi folosesc astăzi cuptorul cu microunde doar pentru a încălzi un pahar cu lapte și eventual pentru reîncălzirea mâncării. Ah, da, și popcorn.

Totuși nu toți sunt dispuși să renunțe la cuptorul cu microunde. Integrarea unui cuptor electric cu convecție în același spațiu va permite familiilor care gătesc des să aibă un cuptor auxiliar (dacă duminică în timp ce cuptorul este blocat cu friptura decideți să faceți niște brioșe), iar pentru tânărul locatar al unei garsoniere este un compromis ideal.

Vezi în continuare avantajele și dezavantajele tipurilor de cuptoare incorporabile:

Tip

Avantaje

Dezavantaje

Cuptor pe gaz

– Simplu de utilizat

– Temperatura nu e distribuită uniform în interiorul cuptorului

– Erorile termostatului sunt mari (preparatele sunt arse și coapte

Cuptor electric convențional

– Putere calorică mare și încălzire rapidă

– Număr ridicat de funcții

– Programe predefinite pentru o utilizare ușoară

– Controlul timpului de preparare și posibilitatea de a programa pornirea la o anumită oră

– Rezultate constante în utilizare- Funcții de autocurățare avansate

– Investiția într-un cuptor vârf de gamă este mare

– Costuri de operare puțin mai mari

Cuptor cu aburi

– Un mod de gătire sănătos și savuros

– Investiție mare

– Volumul cuptorului este mai mic față de cuptoarele electrice tradiționale

Cuptor combinat aburi + convecție

– Rezultate excelente – vârful tehnologiei în casa dvs.- Funcții de autocurățare avansate

– Investiție mare

Cuptor microunde + convecție

– Un compromis ideal pentru un al doilea cuptor în casă

– Volum redus: nu poate fi folosit ca cuptor principal de o familie

Comentarii(0)

Comenteaza si tu

Alte articole pe aceeasi tema

Cuptorul BORA X BO – promite gătire fără mirosuri
23 noiembrie 2023

KUXA studio este singurul importator oficial al produselor BORA în România, prezentând cele mai înalte tehnologii în ceea ce privește electrocasnicele de bucătărie. Noul cuptor BORA X BO aduce o transformare notabilă în experiența gătitului, oferind numeroase avantaje și devenind astfel o alegere ideală pentru orice proiect de bucătărie.  Atunci când îți dorești o bucătărie modernă […]

Cuptoare încorporabile
25 aprilie 2016

Cuptoarele încorporabile sunt niște aparate electrocasnice foarte sofisticate care au înlocuit cu succes clasicele aragaze, oferind avantaje ergonomice, estetice și funcționale. Criteriile de care trebuie să țineți cont când doriți să achiziționați un cuptor încorporabil sunt: tipul cuptorului, sursa de energie, programul de autocurățare, sistemul de programare, capacitatea, materialul din care e confecționat și prețul […]

Capacitate cuptoare
20 aprilie 2016

Există două nișe standard pentru încorporarea cuptoarelor: – 450 mm înălțime x 600 mm lățime – 600 mm înălțime x 600 mm lățime Cu toate acestea volumul interior al cuptoarelor incorporabile poate avea variații semnificative. Cele mai performate cuptoare pentru nișa de 600mm pot ajunge până la volume utilizabile pentru gătire de 70-75 litri ceea ce reprezintă […]

Contactati-ne la numarul de telefon:021 224 15 15