• Facebook

  • Facebook

  • Facebook

  • Facebook

  • Testimoniale

Programeaza-ti o intalnire 021 224 15 15

Despre bucatarii

Iluminatul bucătăriei

Există o mulțime de variante de corpuri de iluminare în bucătărie: lustre, aplice, spoturi, plafoniere, neoane, este aproape imposibil să spunem cum ar trebui să iluminați bucătăria dumneavoastră. Putem să vă spunem însă unde ar trebui să iluminați. Culoarea suprafeței blatului dumneavoastră va reflecta lumina, astfel că, cu cât este mai deschis blatul, cu atât mai bună este lumina. Cu ajutorul iluminatului de plafon ar trebui să realizați o iluminare echilibrată și să nu lăsați zone întunecate. Cine lucrează în bucătărie are nevoie de o iluminare perfectă în orice loc – blatul de lucru și chiuveta sunt de obicei zone unde este bine să planificați o iluminare suplimentară față de cea ambientală din încăpere deoarece de multe ori sursa de lumină ar fi în spatele utilizatorului și practic fără o iluminare suplimentară ați lucra în umbra dumneavoastră.

Iluminatul poate fi folosit și cu rol decorativ ambiental. Astfel, iluminarea în plintă a unei insule poate crea un aspect de insulă plutitoare. Există și lumini colorate sau sisteme LED RGB cu reglare a culorii după starea de spirit a utilizatorului. Se pot instala în interiorul corpurilor suspendate cu sticlă sau a sertarelor.

În mod normal proiectul bucătăriei și soluțiile de iluminare trebuie făcute înaintea montării instalației electrice. Rețineți că este nevoie nu numai de sursă de curent pentru lumină dar trebuie să faceți și legătura cu comutatoarele.

Câteva sfaturi utile:

Deasupra insulei sau a zonei in care luați masa folosiți corpuri de iluminat suspendate (abajururi mari, candelabre). Alegeți abajurul in asa fel incat sa lumineze suprafata intregii mese fără însă a-i orbi pe cei care stau la masă.

Chiuveta și aragazul trebuie iluminate. Acum aproape toate hotele sunt dotate cu o sursă de iluminare. Pentru iluminarea chiuvetei se poate opta pentru un spot incastrat deasupra acesteia – dacă folosiți un corp suspendat cu picurător deasupra chiuvetei aces lucru poate fi mai dificil.

Ori de câte ori este posibil, încercați să utilizați mai mult de un comutator pentru diferitele surse de iluminat. De exemplu, pentru hota, zonele insulare, plafonul, zona de sub dulapuri suspendate și de deasupra celor de podea din bucătărie, montați comutatoare separate și unele care potențează nivelul de iluminat. Acestea vor permite să iluminați doar acea partea a bucătăriei unde lucrați – este  eficient energetic și un bun mod de a crea diferite stări.

Oriunde există un spațiu al blatului de bucătărie fără apă, ar trebui să montați o priză electrică, sau mai multe dacă spațiul permite. De asemenea, apelați la un electrician pentru a monta prizele orizontal mai degrabă decât vertical pentru ca astfel cablurile să nu se încurce între ele.

iluminat_7-150x150 iluminat_6-150x150 iluminat_4-150x150 iluminat_2-150x150

Comentarii(0)

Comenteaza si tu

Alte articole pe aceeasi tema

Contactati-ne la numarul de telefon:021 224 15 15