• Facebook

  • Facebook

  • Facebook

  • Facebook

  • Testimoniale

Programeaza-ti o intalnire 021 224 15 15

Despre bucatarii

Bucătărie cu insulă

Pentru a alege mobilierul potrivit pentru bucătărie, este necesar să cunoști spațiul, nevoile și preferințele în materie de gătit. Cu aceste informații, consilierii KUXA studio te vor ghida, la prima ta vizită în showroom, spre tipul de mobilă de bucătărie care ți se potrivește. 

Deschiderea bucătăriei către living și sufragerie, în viziune modernă, a determinat apariția unui nou tip de bucătărie – bucătăria cu insulă. 

Ce este bucătăria cu insulă?

O alegere foarte populară în casele în plan deschis, bucătăria cu insulă oferă o suprafață mare de lucru sau o zonă de depozitare în mijlocul bucătăriei. Insula este o soluție atractivă care permite comunicarea dintre spații, dar în același timp delimitează bucătăria de spațiul de locuit.  

În timp ce bucătăria trebuie să fie suficient de mare pentru a încorpora o insulă, amplasarea acesteia este o modalitate excelentă de a crea un flux natural de trafic în zonă. 

Dezvoltarea tehnologică din ultimii ani a introdus hota aspirantă, de exemplu ceea de la BORA și o gamă completă de electrocasnice incorporabile care permit o libertate mai mare de aranjare pentru că sunt mai eficiente și mai compacte.  

Stabilirea dimensiunilor de gabarit ale insulei și poziționarea acesteia sunt esențiale, deoarece nimeni nu își dorește o bucătărie care este eclipsată de un element central sau în jurul căruia circulația este îngreunată. 

Care sunt tipurile de insulă?

  • Insula folosită ca blat de lucru 

Alegerea acestui tip de insulă în bucătărie, îți oferă o zonă suplimentară generoasă de depozitare iar blatul acesteia va fi cel utilizat în mod curent în prepararea alimentelor. Chiuveta, plita, frigiderul și restul electrocasnicelor vor fi poziționate pe zona de perete a bucătăriei. Dacă îți dorești o priză de blat pe insulă pentru utilizarea aparatelor de blat (blender, mixer etc.) va fi nevoie de o sursă de curent gândită în prealabil. 

Insula va avea și o funcționalitate socială deoarece prietenii și familia pot interacționa în timp ce tu gătești masa. Poți opta de asemenea, pentru un loc de luat masa cu scaune de bar sau scaune normale, element important de stabilit, deoarece acestea vor determina forma finală a insulei. 

Acest tip de insulă, este ideală și pentru spațiile mai puțin generoase, atât timp cât se poate circula liber în jurul ei iar deschiderile ușilor, sertarelor și electrocasnicelor nu sunt îngreunate de prezența unei insule în spațiu. 

Mobilier bucatarie clasic cu insula KUXA studio
Proiect mobilier bucătărie clasic cu insulă, Cluj
  • Insula cu chiuveta incorporată 

Alegerea unei insule cu zona de chiuvetă integrată este probabil una dintre cele mai echilibrate variante, spălatul și pregătitul alimentelor desfășurându-se în aceeași zona. Nu va fi nevoie să treci cu alimentele de la chiuvetă la blatul de lucru sau cu mâinile ude pe deasupra podelei dacă vrei să speli ceva. 

Mașina de spălat vase va fi în apropierea chiuvetei, pentru a simplifica încărcarea și descărcarea acesteia, iar instalațiile de apă și scurgere vor fi poziționate corect dintr-un stadiu incipient: acela al construcției sau reamenajării încăperii. 

Proiect mobilă bucătărie cu insulă, la comanda, Moșnița Nouă, Timiș
  • Insula cu plită incorporată 

Insula cu plită incorporată oferă un adevărat show invitaților, deoarece activitatea cea mai spectaculoasă, gătitul, se desfășoară în fața lor. 

Poți alege o plită cu hotă integrată (vezi BORA) sau o plită electrică împreună cu o hotă decorativă de insulă sau tavan. În oricare dintre situații, este necesară o hotă performantă și asigurarea unei ventilații corespunzătoare. Planul de instalații devine mai complex și necesită atenție. Plitele cu hote integrate vor avea evacuarea în podea/șapă, cele decorative în tavan iar instalația electrică trebuie să facă față unei plite electrice. 

Bucatarie clasica, verde stuf, cu insula - KUXA studio
Proiect bucătărie verde stuf stil clasic, cu insula, Cluj
  • Insula cu plită și chiuvetă incorporate 

Insulele care adăpostesc două dintre elementele centrale ale bucătăriei (chiuvetă și plită) sunt cele mai mari ca și dimensiuni, fiind necesară o încăpere cu o lungime de minim 5 m (inclusiv spațiul circulant). Cu toate acestea, pe zona de perete a bucătăriei, poți opta pentru coloane, câștigând astfel, atât de necesarul spațiu de depozitare. 

Efectul obținut va fi de bucătărie cu zone clar delimitate și foarte ușor de întreținut. Toate activitățile se vor desfășura cu spatele la zona de depozitare și cu fața către locul de luat masa și oaspeți. 

Bucătărie modernă cu insulă cu loc de luat masa, KUXA studio
Proiect bucătărie modernă cu insulă, Timișoara

Sfaturile echipei KUXA studio:

  • Datorită locației sale în centrul bucătăriei, este locul perfect pentru a instala un corp de iluminat decorativ, ca o piesă centrală;
  • Pentru cei curajoși, integrarea unei insule reprezintă o oportunitate pentru a introduce culori, materiale sau texturi noi în spațiu;
  • Spațiile circulante în jurul insulei sunt extrem de importante. Recomandăm un culoar perimetral în jurul insulei de 100-120 cm iar dacă spațiul nu permite, puteți alege varianta de 90 cm atât timp cât mașina de spălat vase nu se află în zona respectivă;
  • În cazul unei insule cu depozitare pe o latură și loc de luat masa pe cealaltă, vei avea nevoie de o adâncime minimă a blatului de 100 cm.

Comentarii(0)

Comenteaza si tu

Alte articole pe aceeasi tema

Bucătărie în formă de U
19 noiembrie 2023

Ce este bucătărie în formă de U? Idee excelentă pentru încăperile mari, o bucătărie în formă de U este formată din corpuri de mobilier dispuse pe trei pereți adiacenți. Atunci când camera nu este foarte mare, mobila de bucătărie în formă de U poate face ca spațiul să pară închis. Pentru a evita acest lucru, […]

Bucătăria pe un singur perete
14 septembrie 2023

Pentru a alege mobilierul potrivit pentru bucătărie, este necesar să îți cunoști spațiul, nevoile și preferințele în materie de gătit. Cu aceste informații, consilierii KUXA studio te vor ghida, la prima ta vizită în showroom, spre tipul de mobilă de bucătărie care îți va îndeplini dorințele.  Există un motiv pentru care configurația bucătăriei pe un […]

Bucătărie în formă de L
06 septembrie 2023

Înainte de a alege mobilierul pentru bucătărie, este important să analizezi spațiul disponibil, necesitățile de depozitare și stilul tău de gătit. Pornind de la această evaluare personală, la prima vizită în showroom, designerii KUXA studio te vor ajuta să determini configurația bucătăriei care ți se potrivește cel mai bine.  Ce este o bucătărie în formă […]

Contactati-ne la numarul de telefon:021 224 15 15