• Facebook

  • Facebook

  • Facebook

  • Facebook

  • Testimoniale

Programeaza-ti o intalnire 021 224 15 15

Despre bucatarii

Carcasa dulapului de bucătărie

Dulapurile se realizează aproape întotdeauna din PAL, fiind un material mai ieftin, mai uniform și mai rezistent decât lemnul natural. Plăcile de PAL sunt realizate prin măcinarea lemnului în particule fine și apoi sunt legate cu o rășină fenolică. Acest material este în mod normal sensibil la umiditate dar poate fi tratat pentru a avea o rezistență sporită. Este o soluție bună pentru realizarea carcasei corpurilor și de aceea este folosită aproape de toți producătorii.

Ca beneficiar nu puteți face ușor diferența dintre acestea. PAL-ul este materialul cel mai folosit cantitativ în realizarea corpurilor de mobilier de bucătărie. Puteți întreba producătorul dacă folosește un PAL diferit la mobilierul de bucătărie față de mobilierul de living sau dormitor. De asemenea modul de prelucrare (tăiere, căntuire) sunt esențiale pentru protejarea unui material destul de sensibil la uzură.

Este foarte important și modul de rigidizare a corpurilor. Cele mai rezistente sunt legate cu dopuri și adeziv si nu cu șuruburi laterale. Acestea din urmă capătă joc destul de ușor atunci când sunt lovite și în timp datorită încărcării inegale.

Unii artizani tradiționali pot lucra verticalele dulapurilor din lemn masiv, ceea ce conferă mobilierului un aspect deosebit. Lemnul masiv evoluează în timp datorită ciclurilor de umezeală și temperatură din bucătărie și în general este mai puțin rezistent. Este cu siguranță un material foarte pretențios dar și foarte frumos și călduros. Un mobilier din lemn masiv poate fi șlefuit și revopsit. Sunt piese de mobilier din lemn masiv care au sute de ani vechime.

Comentarii(0)

Comenteaza si tu

Alte articole pe aceeasi tema

Materiale folosite la mobilierul de bucătărie
20 aprilie 2016

Când vine vorba de alegerea mobilierului de bucătărie ne gândim în primul rând la calitate iar aceasta fi obținută prin alegerea în primul rând a unui material foarte bun. Alegând un material ieftin veți sfârşi cu o bucătărie de calitate inferioară. Informați-vă înainte de a cumpăra, timpul investit vă va ajuta să nu risipiți banii pe […]

Fețele de ușă
06 aprilie 2016

Fețele de ușă se realizează dintr-o mare varietate de materiale și fiecare dintre acestea au avantaje. Material Avantaje Dezavantaje PAL melaminat – ieftin – material rezistent la suprafață (melamina) – imitațiii lemn convingătoare care imită chiar și textura acestuia – numai fronturi drepte – canturi vizibile – daca melamina sau canturile nu sunt aplicate impecabil […]

Contactati-ne la numarul de telefon:021 224 15 15