• Facebook

  • Facebook

  • Facebook

  • Facebook

  • Testimoniale

Programeaza-ti o intalnire 021 224 15 15

Despre bucatarii

Bucătărie în formă de L

Înainte de a alege mobilierul pentru bucătărie, este important să analizezi spațiul disponibil, necesitățile de depozitare și stilul tău de gătit. Pornind de la această evaluare personală, la prima vizită în showroom, designerii KUXA studio te vor ajuta să determini configurația bucătăriei care ți se potrivește cel mai bine. 

Ce este o bucătărie în formă de L? 

O bucătărie în formă de L este o configurație în care mobilierul și aparatura sunt amplasate pe doi pereți adiacenți, formând un unghi drept. 

Una dintre cele mai eficiente configurații pentru amenajarea spațiului bucătăriei este configurația în formă de L. Aceasta oferă un blat de lucru eficient și ușor de utilizat, și permite amplasarea electrocasnicelor și a mobilierului pe două laturi alăturate cu un spațiu liber în mijlocul încăperii.

Ce trebuie să știu când amenajez o bucătărie în formă de L? 

Marea majoritate a bucătăriilor sunt amenajate luând în considerare circuitul productiv frigider-chiuvetă-plită. 

Bucătăria în formă de L este configurația care pune în evidență cel mai bine importanța acestui triunghi: prin poziționarea zonelor active (frigider, chiuveta, plita) pe cele două laturi, distanța parcursă în bucătărie devine minimă și te ajută la o mai bună organizare în momentul gătitului! Eficient și organizat în același timp! 

Odată stabilită poziția celor 3 elemente importante în bucătărie, poți începe să iei în considerare restul care sunt electrocasnicele pe care dorești să le incluzi în bucătăria. Lista acestora poate fi infinită, în funcție de nevoile fiecăruia: mașină de spălat vase, congelator incorporat sub blat, microunde, cafetieră etc. 

De ce bucătăria în formă de L? 

Bucătăria în formă de L folosește doar unul dintre colțurile încăperii, permițând amplasarea mai multor uși de acces sau ferestre pe laturile disponibile. Un avantaj major al acestei configurații este posibilitatea de a circula liber în mijlocul încăperii, un element esențial în momentul în care avem mai mulți utilizatori sau suntem gazda unui eveniment cu mai mulți invitați. 

Bucătărie forma L KUXA studioProiect mobilă de bucătărie gri, în forma L, modernă, Giroc

Forma bucătăriei în L permite un design flexibil iar dulapurile pot fi personalizate până în cele mai mici detalii, aducând un plus de stil acestui tip de mobilier. O bucătăriei în L poate fi construită astfel încât să valorifice tavanele înalte și ferestrele mari sau să scoată în evidență, ori să ascundă colțurile și formele neobișnuite. 

 Dispunerea clasică în formă de L funcționează bine în bucătăriile de toate dimensiunile. Forma sa este atemporală, fiind mobilierul ideal atât pentru casele nou construite, cât și pentru cele tradiționale sau reamenajate. 

Mobilă bucătărie în L KUXA studioProiect mobilă neagră de bucătărie, modernă, București

Sfaturile echipei KUXA studio: 

  • Pentru a putea aborda această configurație în amenajarea viitoarei tale bucătării, latura mare trebuie sa aibă o lungime minimă de 3 m. 
  • Trebuie acordată atenție amplasării frigiderului, chiuvetei și plitei pe același perete deoarece transformă bucătăria în una liniară iar spațiul nu este utilizat corect. 
  • Combina frigorifică sau frigiderul poate fi amplasat în mod ideal, pe capătul unuia dintre pereți și cât mai aproape de zona de acces. 
  • Poziționarea unui corp de iluminat în mijlocul încăperii poate fi insuficientă, motiv pentru care recomandăm iluminatul suplimentar pe zona blatului de lucru. Îți recomandăm iluminatul LED încastrat sau aplicat pe podeaua corpurilor suspendate, iar în lipsa acestora polițe din sticlă cu lumină în ele sau chiar spoturi pe tavan. 
  • Dacă nu deții un spațiu generos, îți recomandăm utilizarea unui corp de colț cu sistem tip bob de fasole sau carusel. 
  • Pentru suplimentarea spațiului de depozitare, poți lua în considerarea adăugarea unei insule sau dacă tavanul este înalt, poți adăuga un rând de corpuri suprasuspendate. 
  • Electrocasnicele care nu vor fi incorporate în mobilier, vor ocupa zona blatului (atât de necesară pentru a te putea desfășura în momentul în care gătești), de aceea este importantă o inventariere clară a acestora. 

Comentarii(0)

Comenteaza si tu

Alte articole pe aceeasi tema

Bucătărie cu insulă
21 noiembrie 2023

Pentru a alege mobilierul potrivit pentru bucătărie, este necesar să cunoști spațiul, nevoile și preferințele în materie de gătit. Cu aceste informații, consilierii KUXA studio te vor ghida, la prima ta vizită în showroom, spre tipul de mobilă de bucătărie care ți se potrivește.  Deschiderea bucătăriei către living și sufragerie, în viziune modernă, a determinat […]

Bucătărie în formă de U
19 noiembrie 2023

Ce este bucătărie în formă de U? Idee excelentă pentru încăperile mari, o bucătărie în formă de U este formată din corpuri de mobilier dispuse pe trei pereți adiacenți. Atunci când camera nu este foarte mare, mobila de bucătărie în formă de U poate face ca spațiul să pară închis. Pentru a evita acest lucru, […]

Bucătăria pe un singur perete
14 septembrie 2023

Pentru a alege mobilierul potrivit pentru bucătărie, este necesar să îți cunoști spațiul, nevoile și preferințele în materie de gătit. Cu aceste informații, consilierii KUXA studio te vor ghida, la prima ta vizită în showroom, spre tipul de mobilă de bucătărie care îți va îndeplini dorințele.  Există un motiv pentru care configurația bucătăriei pe un […]

Contactati-ne la numarul de telefon:021 224 15 15