• Facebook

  • Facebook

  • Facebook

  • Facebook

  • Testimoniale

Programeaza-ti o intalnire 021 224 15 15

Despre bucatarii

Materiale folosite la mobilierul de bucătărie

Când vine vorba de alegerea mobilierului de bucătărie ne gândim în primul rând la calitate iar aceasta fi obținută prin alegerea în primul rând a unui material foarte bun. Alegând un material ieftin veți sfârşi cu o bucătărie de calitate inferioară. Informați-vă înainte de a cumpăra, timpul investit vă va ajuta să nu risipiți banii pe un mobilier ce lasă de dorit în privinţa calităţii.

Majoritatea furnizorilor lucrează cu carcase din PAL și fronturi din PAL sau MDF, așasar ar trebui deci să fie simplu pentru client, dar avevărul este mult mai nuanțat. Materialele în sine au calități diferite, adică nu toate fetele din MDF vopsit sunt la fel și un client care cumpără o bucătărie o dată la 15 ani nu are cum să-și dea seama de diferențele de calitate la o simplă investigare vizuală în magazin. Calitatea materialului începe atunci când prinde rădăcină copacul ce va alcătui mobilierul și orice decizie de a reduce costurile de aici până la instalarea la client se reflectă în produsul final. Nici experții nu pot să-și dea seama cu adevărat de calitatea materialului fără a avea ocazia să îl testeze distructiv. Extrem de important este și modul cum este prelucrat materialul.

Există însă o scurtătură în această problemă dificilă. Dacă un vânzător încearcă să vă convingă să cumpărați mobilierul pentru că este tot din PAL cu uși din MDF, fără alte argumente, să fiți sigur că este de o calitate inferioară. Este o logică care se aplică des în viață: ce este ieftin sigur este de calitate inferioară pentru că cei ce vând cunosc mult mai bine marfa decât cei care cumpără. Din păcate însă ce este mai scump nu este neapărat și mai bun și asta face viața complicată.

Comentarii(0)

Comenteaza si tu

Alte articole pe aceeasi tema

Fețele de ușă
06 aprilie 2016

Fețele de ușă se realizează dintr-o mare varietate de materiale și fiecare dintre acestea au avantaje. Material Avantaje Dezavantaje PAL melaminat – ieftin – material rezistent la suprafață (melamina) – imitațiii lemn convingătoare care imită chiar și textura acestuia – numai fronturi drepte – canturi vizibile – daca melamina sau canturile nu sunt aplicate impecabil […]

Carcasa dulapului de bucătărie
06 aprilie 2016

Dulapurile se realizează aproape întotdeauna din PAL, fiind un material mai ieftin, mai uniform și mai rezistent decât lemnul natural. Plăcile de PAL sunt realizate prin măcinarea lemnului în particule fine și apoi sunt legate cu o rășină fenolică. Acest material este în mod normal sensibil la umiditate dar poate fi tratat pentru a avea […]

Contactati-ne la numarul de telefon:021 224 15 15