• Facebook

  • Facebook

  • Facebook

  • Facebook

  • Testimoniale

Programeaza-ti o intalnire 021 224 15 15

Despre bucatarii

Bucătărie în formă de U

Ce este bucătărie în formă de U?

Idee excelentă pentru încăperile mari, o bucătărie în formă de U este formată din corpuri de mobilier dispuse pe trei pereți adiacenți. Atunci când camera nu este foarte mare, mobila de bucătărie în formă de U poate face ca spațiul să pară închis. Pentru a evita acest lucru, se pot poziționa corpuri suspendate doar pe unul sau doi pereți sau se pot alege rafturi în locul acestora. 

Bucătăriile în formă de U au blat de lucru amplu și numeroase spații de depozitare, acest tip de mobilier fiind ideal pentru persoanele pasionate de gătit. Configurația în U este potrivită și din punct de vedere al fluxului productiv pentru că permite aranjarea electrocasnicelor și sanitarelor la distanțe optime. Intr-o variantă ideală, chiuveta va fi poziționată pe latura centrală, iar plita si frigiderul pe celelalte două laturi, vis-a-vis unul de celălalt. Este indicat ca frigiderul să fie amplasat aproape de ușă. 

Mobila de bucătărie în forma de U este cea mai permisivă atunci când vine vorba de design. Poți opta pentru combinații de culori, coloane înalte cu electrocasnice, rafturi deschise sau chiar o insulă în centrul bucătăriei, spațiul fiind suficient.

Nu se recomandă alegerea unui mobilier de bucătărie în formă de U atunci când latura centrală este mai îngustă de 2,4m deoarece astfel ușile corpurilor nu se vor mai deschide corespunzător și spațiul dintre blaturi va fi prea strâmt pentru procesul optim de gătit.  

Având în vedere că spațiul de lucru și depozitare este suficient chiar și pe doi pereți, se poate alege ca a treia latură să fie o peninsula. Astfel, atmosfera bucătăriei se schimba și devine mai prietenoasa, permițând socializarea și interacțiunea cu invitații aflați în zona de living. Totodată, spațiul va fi mai aerisit, ne mai având corpuri suspendate sau polite și pe a treia latură.

Sfaturile echipei KUXA studio:

  • Utilizează sisteme precum bobul de fasole în colțurile mobilierului. Astfel spațiul nu va fi risipit, iar obiectele greu accesibile vor fi mai la îndemână. 
  • Bucătăria cu configurație în forma de U poate să para încărcată dacă se folosește o singură culoare, mai ales dacă este una închisă. Optează pentru o combinație de culori deschise pentru bucătăria ta. 

Comentarii(0)

Comenteaza si tu

Alte articole pe aceeasi tema

Bucătărie cu insulă
21 noiembrie 2023

Pentru a alege mobilierul potrivit pentru bucătărie, este necesar să cunoști spațiul, nevoile și preferințele în materie de gătit. Cu aceste informații, consilierii KUXA studio te vor ghida, la prima ta vizită în showroom, spre tipul de mobilă de bucătărie care ți se potrivește.  Deschiderea bucătăriei către living și sufragerie, în viziune modernă, a determinat […]

Bucătăria pe un singur perete
14 septembrie 2023

Pentru a alege mobilierul potrivit pentru bucătărie, este necesar să îți cunoști spațiul, nevoile și preferințele în materie de gătit. Cu aceste informații, consilierii KUXA studio te vor ghida, la prima ta vizită în showroom, spre tipul de mobilă de bucătărie care îți va îndeplini dorințele.  Există un motiv pentru care configurația bucătăriei pe un […]

Bucătărie în formă de L
06 septembrie 2023

Înainte de a alege mobilierul pentru bucătărie, este important să analizezi spațiul disponibil, necesitățile de depozitare și stilul tău de gătit. Pornind de la această evaluare personală, la prima vizită în showroom, designerii KUXA studio te vor ajuta să determini configurația bucătăriei care ți se potrivește cel mai bine.  Ce este o bucătărie în formă […]

Contactati-ne la numarul de telefon:021 224 15 15