Dulapurile se realizează aproape întotdeauna din PAL, fiind un material mai ieftin, mai uniform și mai rezistent decât lemnul natural. Plăcile de PAL sunt realizate prin măcinarea lemnului în particule fine și apoi sunt legate cu o rășină fenolică. Acest material este în mod normal sensibil la umiditate dar poate fi tratat pentru a avea o rezistență sporită. Este o soluție bună pentru realizarea carcasei corpurilor și de aceea este folosită aproape de toți producătorii.
Ca beneficiar nu puteți face ușor diferența dintre acestea. PAL-ul este materialul cel mai folosit cantitativ în realizarea corpurilor de mobilier de bucătărie. Puteți întreba producătorul dacă folosește un PAL diferit la mobilierul de bucătărie față de mobilierul de living sau dormitor. De asemenea modul de prelucrare (tăiere, căntuire) sunt esențiale pentru protejarea unui material destul de sensibil la uzură.
Este foarte important și modul de rigidizare a corpurilor. Cele mai rezistente sunt legate cu dopuri și adeziv si nu cu șuruburi laterale. Acestea din urmă capătă joc destul de ușor atunci când sunt lovite și în timp datorită încărcării inegale.
Unii artizani tradiționali pot lucra verticalele dulapurilor din lemn masiv, ceea ce conferă mobilierului un aspect deosebit. Lemnul masiv evoluează în timp datorită ciclurilor de umezeală și temperatură din bucătărie și în general este mai puțin rezistent. Este cu siguranță un material foarte pretențios dar și foarte frumos și călduros. Un mobilier din lemn masiv poate fi șlefuit și revopsit. Sunt piese de mobilier din lemn masiv care au sute de ani vechime.