• Facebook

  • Facebook

  • Facebook

  • Facebook

  • Testimoniale

Programeaza-ti o intalnire 021 224 15 15

Despre bucatarii

Blat compozit pe bază de cuarț

Cuarțul este un material creat de om și asigură un aspect natural oricărei bucătării. Este foarte durabil, fiind rezistent la zgârieturi, pete și căldură. Totuși, calitatea implică un preț ridicat. Suprafețele de cuarț sunt igienice deoarece materialul nu este poros și astfel bacteriile și mucegaiul nu au unde să se ascundă. Suprafața este durabilă și, spre deosebire de granit, nu este poroasă și nu necesită etanșare. Materialul poate avea un finisaj strălucitor sau mat, și unii producători chiar oferă un material texturat.

Cuarțul, sau piatra tehnologică cum mai este cunoscut, este realizat din până la 93% cuarț și 7% lianți de rășină și pigmenți. În compomența unor materiale compozite se includ și bucăți mici de oglindă, ceea ce conferă materialului o strălucire specială. Spre deosebire de blaturile din PAL melaminat, unde etanșarea oricăror îmbinări ale melaminei cu cantul sunt esențiale pentru protejarea substratului de PAL, în cazul compozitelor materialul este uniform și rezistent la umiditate în toată grosimea lui.

Îmbinările între plăcile de blat se vor vedea, însă în funcție de tipul de material ales este posibil ca acestea să fie prelucrate în așa fel încât să fie foarte puțin perceptibile. Chiuvetele se pot instala pe blat sau sub blat, plinta de blat se poate realiza din același material însă îmbinarea se va distinge.

Suprafețele de lucru din cuarț sunt cel mai rapid sector ca dezvoltare pe piața blaturilor de bucătărie în întreaga lume. Paleta de culori pentru acest gen de material este specatculoasă și sunt mulți producători prezenți pe piața din România. Există mai nou și materiale texturate, chiar și compozite cu inserții de aur.

Fiind un produs fabricat în condiții industriale, ceea ce vedeți în magazin va fi foarte aproape de ceea ce se va monta în bucătăria dumneavoastră.

Avantaje:

– gamă largă de culori;

– rezistent la zgâriere, pătare și căldură;

– nu necesită întreținere;

– mulți producători prezenți pe piața din România, piața este competitivă;

– deși este un material cu greutate specifică mare, în mod normal foile de material sunt de 12-15 mm grosime și sunt dublate doar în față pentru a le conferi o grosime aparentă mai mare fără a crește substanțial greutatea.

Dezavantaje:

– este un material scump

Concluzie

Cuarțul este un un material foarte frumos, destul de scump, însă nu necesită nici un fel de întreținere.

Wild-Rice-Cesarstone-quartz     Kitchen fader 1

Comentarii(0)

Comenteaza si tu

Alte articole pe aceeasi tema

Descoperă tehnologia TPB tech® pentru bucătăria ta KUXA!
16 iulie 2021

Îți poți închipui cum ar fi să gătești direct pe blatul de lucru, pe o suprafață netedă, fără ochiuri vizibile? TPB tech® este prima tehnologie pentru blaturile de lucru cu inducție integrată, unde poți găti în același loc în care toci alimentele sau servești masa. Inovația TPB tech®, concepută inițial pentru segmentul profesional de bucătărie, […]

Cel mai rezistent blat de bucătărie – DEKTON (porțelan)
18 ianuarie 2021

DEKTON-ul are o serie de proprietăți care îl fac unic în amenajări interioare, dar, datorită rezistenței sale la razele solare, este o soluție recomandată și pentru suprafețe exterioare. Această nouă suprafață ultracompactă este cel mai rezistent material la zgârieturi de pe piață în acest moment, creat prin combinația inovatoare a mai mult de 20 de minerale, utilizate […]

Blat din laminat
20 aprilie 2016

Această opțiune necostisitoare este o alegere foarte populară pentru blaturile de bucătărie și vine într-o varietate imensă de culori și texturi. Nu este foarte rezistent, se poate zgâria sau arde dacă nu este utilizat corespunzător și evident că cele mai ieftine sunt și cele mai slabe din punct de vedere al rezistenței în timp. Sunt însă multe […]

Contactati-ne la numarul de telefon:021 224 15 15