• Facebook

  • Facebook

  • Facebook

  • Facebook

  • Testimoniale

Programeaza-ti o intalnire 021 224 15 15

Despre bucatarii

Baterii chiuvetă de bucătărie

Bateria de chiuvetă este acum o piesă tehnologică sofisticată. Forma pipei de scurgere poate influența aspectul bucătăriei dumneavoastră. Trebuie să alegeți o pipă suficient de înaltă pentru a se putea potrivi celor mai înalte vase pe care le folosiți. Dacă chiuveta este mare, cu două sau trei cuve trebuie să alegeți o baterie care să poată servi toată suprafața. Pipele de scurgere pot fi în formă de L, U sau C, unele se înalță mult peste suprafața de lucru și devin un punct de atracție al întregii bucătării.

La ce trebuie să vă uitați când alegeți o baterie?

Tip comandă – Există baterii cu un singur levier de comandă care se mișcă în două direcții pentru a controla atât debitul cât și amestecul de apă caldă + rece. Sunt de departe cele mai utilizate pentru că permit pornirea/oprirea repetată fără pierderea setării de temperatură. Există și baterii amestecătoare cu doi robineți pentru cei ce-și doresc un aspect mai clasic. De asemenea, există și baterii cu senzor, asemeni celor întâlnite în spațiile publice. Bateriile cu senzor permit economisirea apei. Levierul de comandă trebuie să facă o priză bună pentru că acesta este folosit de toți membrii familiei de mai multe ori pe zi și trebuie să poată fi manevrat ușor fără riscul de a stropi sau de a declanșa un jet prea puternic.

Model – Pentru o utilizare ușoară la clătirea vaselor se recomandă o baterie mai înaltă cu funcție de duș, ceea ce va permite clătirea rapidă a vaselor. Dacă capul bateriei este extractabil atunci puteți controla exact direcția jetului de apă și  în acest fel veți elimina stropirea atunci când spălați lucruri voluminoase cum ar fi de exemplu tăvile sau atunci când clătiți chiuveta. Dacă nu sunteți încă convinși că vă trebuie o baterie cu cap extractabil vă reamintim că folosind o astfel de baterie vă va fi foarte ușor să umpleți o oală cu apă chiar dacă chiuveta este plină cu vase pentru spălare.

Culoare/Materialul – Materialele care se recomandă pentru chiuveta de bucătărie sunt: inoxul, cromul sau alte metale non-poroase și antibacteriene care nu prezintă zgârieturi cum ar fi: cuarțul sau granitul. Atenție însă că multe baterii folosesc elemente din plastic care dacă nu este de bună calitate vor face ca bateria să-și piardă aspectul în timp.

Retractabilă sub fereastră – Există câteva baterii care sunt concepute cu un sistem de baionetă sau un sistem de culisare astfel încât să poată fi așezate chiar în dreptul ferestrei. Nu rareori aceste inveții pot salva ergonomia unei bucătării – sunt foarte puțini clienții care vor accepta să-și modifice geamurile pentru a obține configurația dorită a bucătăriei.

20153_sektion_faucets_sinks

Comentarii(0)

Comenteaza si tu

Alte articole pe aceeasi tema

Contactati-ne la numarul de telefon:021 224 15 15