• Facebook

  • Facebook

  • Facebook

  • Facebook

  • Testimoniale

Programeaza-ti o intalnire 021 224 15 15

Despre bucatarii

Cum se întreține o mașina de spălat vase?

Pentru ca vasele să fie într-adevăr strălucitoare trebuie să folosiți câteva produse care vor ajuta mașina de spălat vase să funcționeze la capacitate maximă. Este indicat să folosiți separat cele 3 produse și să evitați tabletele all-in-one. Acestea vor fi mai scumpe și nu vor da aceleași rezultate. Duritatea apei de spălare depinde de zona geografică în care vă aflați și poate varia de la un bazin hidrografic la altul. 50 km pot face trecerea de la o apă puternic alcalină la una acidă. Pastilele all-in-one au aceeași compoziție indiferent de locația geografică unde se comercializează.

Produsele necesare pentru o spălare perfectă sunt:

– Detergentul – poate fi praf sau tablete. Folosirea tabletelor este mai facilă. Detergentul se pune în compartimentul special destinat care trebuie să fie perfect uscat pentru ca pastila sau detergentul să nu se lipească de locașul special și să se dizolve parțial în apa de spălare. Atenție că mai nou este posibil să găsiți niște produse ecologice fără fosfați care nu sunt eficiente. Se pare că oricum majoritatea poluării cu fosfați vine din procese industriale nesupuse unor standarde strice și nicidecum de la detergentul pentru mașina de spălat vase.

– Sarea –  este folosita pentru a neutraliza ionii de calciu și magneziu din apa dură, evitând formarea calcarului care s-ar depozita pe vase sau în interiorul mașinii de spălat vase. Este absolut esențial să reglați mașina de spălat vase în funcție de zona în care vă aflați. Pentru București, duritatea apei este foarte scăzută (http://www.apanovabucuresti.ro/buletine-de-analiza-a-apei/). Recipientul ce conține rezerva de sare se află de obicei pe fundul mașinii se spălat vase și este accesibil prin îndepărtarea coșului inferior. Sarea se toarnă cu o pâlnie specială care a venit cu mașina de spălat vase. Nu puneți sare de bucătărie – nu este un produs echivalent.

– Soluția de clătire  – va face vasele să strălucească. Are rolul de a face apa să se scurgă ca o peliculă fără a forma picături care se vor vedea pe pahare la uscare, şi în acelaşi timp reduce şi perioada de timp în care vasele se usucă. Containerul pentru soluţia de clătire se află pe panoul interior al uşii lângă cel de detergent. Deschideţi capacul containerului şi turnaţi cu grijă pentru a nu-l umple în exces. Va trebui să reglați dozajul lichidului de clătire prin experiențe până veți avea rezultate optime. Porniți de la setare minimă și creșteți de fiecare dată până când nu vor mai apărea pete pe suprafețele de sticlă.

Modalități de curățare și menținere normală

Masina de spalat vase nu are nevoie de o îngrijire specială, având în vedere că vana de spălare este cu autocurățare. Curățarea în mod regulat a garniturii ușii cu o pensulă umedă, pentru a elimina cu grijă eventualele resturi de mâncare. Pentru o mai bună garanție a îndepărtării micilor depozite de calcar sau mizerie se recomandă o spălare periodică completă vărsând preventiv un pahărel de oțet pe fundul mașinii.

Vana este în întregime din oțel inoxidabil, garantat de către certificatul european ca și rezistent la eroziunea în contact cu sarea și apa, deci nu va rugini. Pereții sunt construiți cu canale verticale pentru o scurgere rapidă și silențioasă a apei.

Coșurile, dotate cu blocaje robuste pentru siguranță, împiedică ieșirea accidentală, sunt îmbracate într-o rășină specială metalizată inalterabilă și sunt dotate cu mânere ergonomice pentru o prindere ușoară și sigură. Grilajele pentru sprijinul vaselor sunt mobile permițând introducerea de linguri mari. Pentru îndepartarea petelor se recomandă utilizarea unui abraziv de natură moale.

Nu utilizati niciodata substante pe baza de clor, palete de oțel, etc.

Comentarii(0)

Comenteaza si tu

Alte articole pe aceeasi tema

Mașina de spălat vase vs. spălarea vaselor de mână
17 iunie 2021

Tehnologia a avansat atât de mult în zilele noastre, încât majoritatea proiectelor de bucătărie includ acum și o mașină de spălat vase. Designerii noștri îți vor recomanda întotdeauna acest aparat electrocasnic datorită numeroaselor sale avantaje – cost, aspect elegant (toate vasele murdare sunt ascunse), eficiență și igienă. Încă mai susții spălarea vaselor de mână? Descoperă […]

Glosar funcții mașină de spălat
19 aprilie 2016

Dispozitivul Start delay – permite programarea pornirii spălării cu până la 24 ore înainte. Această funcție este una dintre cele mai utile. Să ne imaginăm că seara terminați masa, puneți toate vasele în mașină dar nu demarați spălarea pentru că aveți bucătăria deschisă și vă deranjează zgomotul. În plus, poate înainte de culcare veți mai bea […]

Incărcarea mașinii de spalat vase
17 aprilie 2016

Încărcarea maşinii de spălat vase nu este dificilă, dar o încărcare corectă poate ajuta la obţinerea unor vase mai curate. Distribuirea vaselor în maşina de spălat se face în funcţie de: tipul acestora (pahare, ceşti, farfurii, tacâmuri), materialul din care sunt realizate, gradul de murdărie sau în funcţie de însuşirile lor particulare (sunt pictate, decorate, suflate cu argint etc.) […]

Contactati-ne la numarul de telefon:021 224 15 15