• Facebook

  • Facebook

  • Facebook

  • Facebook

  • Testimoniale

Programeaza-ti o intalnire 021 224 15 15

Despre bucatarii

Bucătăria pe un singur perete

Pentru a alege mobilierul potrivit pentru bucătărie, este necesar să îți cunoști spațiul, nevoile și preferințele în materie de gătit. Cu aceste informații, consilierii KUXA studio te vor ghida, la prima ta vizită în showroom, spre tipul de mobilă de bucătărie care îți va îndeplini dorințele. 

Există un motiv pentru care configurația bucătăriei pe un singur perete este foarte populară. Bucătăriile liniare sunt des întâlnite în apartamente, garsoniere și mansarde, iar pentru că au un design simplu dar eficient, sunt potrivite și pentru casele cu spațiu generos. 

 

Ce este bucătăria liniară? 

Într-o bucătărie liniară, toate corpurile inferioare și superioare, blatul de lucru și electrocasnicele sunt poziționate pe un singur perete. Celelalte 3 laturi ale încăperii sunt fie libere, fie sunt deschise către zona de living. 

În acest tip de configurație, totul este la îndemâna utilizatorului, fără a fi nevoie să te miști prea mult: compact și funcțional, dar necesită ordine și organizare.  

Electrocasnicele considerate esențiale pentru bucătăria pe un singur perete sunt: frigiderul, chiuveta si plita cu cuptorul. Dacă spațiul îți permite, te poți bucura și de o mașină de spălat vase! 

   

De ce aș alege o bucătărie pe un singur perete? 

Avantajul bucătăriilor în linie este că lasă loc pentru o masă în aceeași cameră, care poate fi folosită și ca blat suplimentar de lucru. Dezavantajul este că, dacă sunt prea aglomerate, gătitul devine dificil și neplăcut. 

Dacă spațiul este limitat sau lung și îngust, poți opta pentru o bucătărie liniară pentru a valorifica la maxim spațiul. De asemenea, acestea sunt ideale pentru planurile open-space, iar pentru o delimitare a zonei de gătit de cea de locuit, poți opta oricând pentru amplasarea unei insule. 

Din punct de vedere al costurilor sau al curățeniei, acestea sunt mult mai economice și mai ușor de întreținut decât configurațiile în U sau L. 

Mobilă bucătărie negru mat liniară, KUXA studio - proiect realizat în Clinceni
Proiect mobilă bucătărie negru mat liniară, KUXA studio, Clinceni

Cum poate deveni funcțională o bucătărie pe un singur perete? Gândește-te vertical. 

Dacă ai o lungime limitată la dispoziție, alegerea unor corpuri suspendate cât mai înalte te va ajuta să obții spațiul suplimentar de depozitare. Dacă corpurile superioare nu ajung până la tavan, poți folosi spațiul de deasupra lor pentru a depozita articolele mai puțin utilizate sau pentru a expune obiecte care consolidează tema bucătăriei tale.  

Locul esențial dintr-o mobilă de bucătărie pe un singur perete este spațiul de lucru dintre chiuvetă și plită (de preferat minim 80-120 cm), deoarece aici vei pregăti ingredientele înainte de a le găti. Nu este indicată montarea cuptorului la semi-înălțime, deoarece la o bucătărie liniară suprafața de blat pierdută este mult mai importantă decât ergonomia unui cuptor ușor accesibil.  

Bucătărie liniară modernă negru mat cu stejar, KUXA studio - proiect realizat în București
Proiect bucătărie liniară modernă KUXA studio, București

Sfaturile echipei KUXA studio: 

  • Dacă optezi pentru un blat cu adâncime mai mare, vei putea amplasa în plan secundar mici electrocasnice, fără a afecta ergonomia. 
  • Ia în considerare amplasarea bucătăriei pe un perete plin, fără ferestre sau uși. Acestea vor reduce numărul de corpuri din bucătăria ta.  
  • Poziția ideală a chiuvetei este între frigider și plită, acest lucru îți va ușura întregul proces al gătitului.  
  • Pentru a-i oferi un aspect diferit și mai puțin uniform, poți opta pentru rafturi deschise sau uși de sticlă în zona corpurilor suspendate. 
  • Alege scheme cromatice monocrome, deoarece spațiul se va încărca vizual în momentul în care vei adăuga în bucătărie toate electrocasnicele de blat și ustensilele de gătit 

Comentarii(0)

Comenteaza si tu

Alte articole pe aceeasi tema

Bucătărie cu insulă
21 noiembrie 2023

Pentru a alege mobilierul potrivit pentru bucătărie, este necesar să cunoști spațiul, nevoile și preferințele în materie de gătit. Cu aceste informații, consilierii KUXA studio te vor ghida, la prima ta vizită în showroom, spre tipul de mobilă de bucătărie care ți se potrivește.  Deschiderea bucătăriei către living și sufragerie, în viziune modernă, a determinat […]

Bucătărie în formă de U
19 noiembrie 2023

Ce este bucătărie în formă de U? Idee excelentă pentru încăperile mari, o bucătărie în formă de U este formată din corpuri de mobilier dispuse pe trei pereți adiacenți. Atunci când camera nu este foarte mare, mobila de bucătărie în formă de U poate face ca spațiul să pară închis. Pentru a evita acest lucru, […]

Bucătărie în formă de L
06 septembrie 2023

Înainte de a alege mobilierul pentru bucătărie, este important să analizezi spațiul disponibil, necesitățile de depozitare și stilul tău de gătit. Pornind de la această evaluare personală, la prima vizită în showroom, designerii KUXA studio te vor ajuta să determini configurația bucătăriei care ți se potrivește cel mai bine.  Ce este o bucătărie în formă […]

Contactati-ne la numarul de telefon:021 224 15 15