• Facebook

  • Facebook

  • Facebook

  • Facebook

  • Testimoniale

Programeaza-ti o intalnire 021 224 15 15

Despre bucatarii

Planificarea bucătăriei

Oricât de mică sau mare ar fi bucătăria, planificarea minuțioasă și structurată a spațiului este o necesitate. Ideile de bază trebuie să fie organizare și funcționalitate atunci când gândiți spațiul în care veți lucra ani buni de acum înainte.

Ţineţi cont de elementele fixe ale spațiului atunci când planificaţi noua bucătărie dat fiind că noi cablaje şi instalaţii în bucătărie pot presupune mult timp şi bani, însă aveți întotdeauna în vedere că poate merită efortul de a aduce modificări instalațiilor pentru a avea o bucătărie ergonomică pentru următorii 15-20 ani.

Zonă depozitare  – frigider, congelator, stocare provizii ce nu trebuie ținute la frig

Zonă spălare chiuvetă, mașină de spălat vase, depozitare detergenți și produse de curățenie, coșul de gunoi (dacă nu aveți loc pentru acesta în zona de pregătire)

Zonă pregatire blatul de lucru, zona de preparare a mâncării, depozitare ustensile necesare în preparare, boluri, mixer

Blat auxiliar (dacă există spațiu și acesta nu este unit cu zona de pregătire) – electrocasnice de blat, farfurii, pahare, veselă diversă

Chiuveta și plita nu trebuie grupate niciodată, dar aveți grijă dacă aveți o cameră generoasă să nu cădeți în extrema cealaltă. Spaţiul pentru spălat, pregătit mâncarea şi plita nu trebuie să se afle niciodată prea departe unul de celălalt pentru că de multe ori procesul de pregătire se desfășoară în paralel cu gătitul și totul trebuie să vă fie aproape. Mai bine introduceți un blat auxiliar  generos decât să aveți chiuveta la 3-4 metri de plită.

Comentarii(0)

Comenteaza si tu

Alte articole pe aceeasi tema

Fluxul productiv
01 aprilie 2016

Fluxul normal al activității în bucătărie este următorul: Frigider/ cămară: scoaterea alimentelor din locul de depozitare Blat de lucru: tocarea legumelor, pregătirea mâncării Plită/ Cuptor: gătirea Chiuvetă / Mașină de spălat vase: spălarea vaselor De reținut: – zonele trebuie bine delimitate, așezate într-o ordine rațională, să fie aproape și să țineți curat tot timpul. – […]

Planificarea spațiilor de depozitare de deasupra blatului
31 martie 2016

Dat fiind că spațiul de sub blat va fi utilizat mai ales pentru dulapuri, depozitarea deasupra blatului se poate dovedi un proces mai creativ. Articolele depozitate nu sunt la fel de grele şi sunt uneori decorative şi potrivite pentru a fi expuse. Gândiţi-vă de pildă la farfurii şi pahare frumoase şi la suporturi de mirodenii. Există […]

Planificarea spațiului de depozitare de sub blat
29 martie 2016

Depozitarea sub blat este convenabilă în special pentru articolele grele precum aparatura electrică, oalele, tigăile şi tăvile pentru cuptor. Alegeți sertare cu extensie totală și soluții inteligente de compartimentare interioară care vor asigura ordine permanentă. Produsele de genul sticlelor cu vin şi legumelor care nu trebuie puse în frigider vor necesita de asemenea spaţiu sub blat. […]

Contactati-ne la numarul de telefon:021 224 15 15