Adesea asociat cu bucătăriile profesionale, inoxul este contemporan. Inoxul este foarte durabil și poate fi format în multe moduri pentru a se potrivi bucătăriei dumneavoastră. Protecția anti-stropire și chiuveta pot fi realizate din aceeași piesă de oțel, asigurându-vă că nu există muchii ciudate sau spații în care să rămână resturi. Inoxul este igienic și poate fi tratat în siguranță cu înălbitori și o gamă largă de substanțe de curățare.
Blatul de inox sunt alegerea profesioniștilor în bucătărie și un număr crescând de designeri și proprietari de locuințe specifică faptul că inoxul este o alegere preferată a suprafețelor în bucătărie.
Inoxul este un material clasic, fără vârstă, cu proprietăți anti-bacteriene excelente, de unde și popularitatea sa printre profesioniști.
Inoxul va acumula mici zgârieturi, fără îndoială de-a lungul timpului, dar această patină ce se obține în timp este atracția fanilor acestei suprafețe.
Avantaje:
– prețul destul de atractiv, cea mai convenabilă opțiune pentru o bucătărie profesională unde nu se admit materiale poroase;
– poate fi curățat cu o gamă largă de substanțe, inclusiv înălbitori;
– se poate tăia în multe forme, înălțătorul de blat poate fi realizat din aceeași foaie de material;
– puteți pune vase încinse direct pe blat;
– rezistent la pete și coroziune, durabil în timp;
– îmbinările pot fi prelucrate în așa fel încât să nu fie ușor vizibile, de asemenea și chiuvetele pot fi integrate în blatul de lucru.
Dezavantaje
– asemenea blaturilor de laminat lucioase, va dezvolta multe mici zgârieturi în timp care se vor vedea în lumină ca un halou în jurul luminii reflectate;
– nu toți agreează aspectul industrial al inoxului;
– nu puteți tăia direct pe blat.
Concluzie:
Inoxul cel mai folosit material pentru o bucătărie profesională însă nu este foarte atractiv și nu se potrivește în majoritatea locuințelor.