Blatul din porțelan este cea mai nouă inovație tehnologică în domeniu. Produsul multi-strat are caracteristici extraordinare, cuplând elasticitatea aluminiului și bachelitei, cu duritatea extremă a porțelanului. Blaturile cu suprafața de lucru din porțelan sunt foarte ușoare cu o greutate specifică de maxim 30kg/m2 dar cu toate acestea rezistă impactului unui ciocan.
Materialul nu este poros și nu reacționează cu nici un produs ce s-ar putea întâlni în bucătărie. Din punct de vedere al utilizării în condiții normale este un blat care este practic indestructibil și va arăta la fel și peste 20 de ani.
Fiind un sandwich multi-strat, blaturile de porțelan se pot prelucra cu o fustă laterală pentru a le conferi o înălțime aparentă mai mare în cazul unor bucătării clasice, dar de cele mai multe ori arată foarte bine dacă sunt lăsate cu stratificarea în cant vizibilă, deoarece au un aspect plăcut și așa și acest lucru amintește că materialul este tehnic avansat.
Avantaje
– nu necesită întreținere;
– nu se pătează cu nici o substanță din bucătărie;
– nu se deteriorează – va arăta la fel și peste 20 de ani;
– deși este cel mai rezistent blat de pe piață este de asemenea și cel mai ușor, nu va încărca mobila.
Dezavantaje
– este un material scump;
– gama de culori este limitată la aproximativ 10 nuanțe;
Concluzie
Dacă vă puteți permite acest material, este într-adevăr un material incredibil din punct de vedere al performanțelor.