• Facebook

  • Facebook

  • Facebook

  • Facebook

  • Testimoniale

Programeaza-ti o intalnire 021 224 15 15

Despre bucatarii

Bucătării clasice

Ce este o bucătărie clasică?

O bucătărie clasică reprezintă combinația perfectă între estetică atemporală și funcționalitate modernă. Inspirate din clasicismul european, caracteristicile definitorii ale unei bucătării clasice sunt reprezentate de fronturile casetate, cornișele decorative, culorile calde sau mânerele din materiale speciale. 

Cum amenajăm o bucătărie clasică? 

Clasic tradițional

Pentru a amplifica nota clasică a bucătăriei, alege fronturi decorate puternic, cu patină, vitrine cu sticlă mată sau pilaștri decorativi. De asemenea, hota clasică cu cornișă va adăuga un plus de valoare oricărei bucătării clasice. În completarea unui mobilier clasic, electrocasnicele pot fi și acestea alese dintr-o gamă clasică pentru un plus de eleganță. Așadar, poți opta pentru o plită voluminoasă, pe gaz sau cuptor cu elemente decorative. 

Bucătărie stil clasic tradițional

Clasic – Modern 

În ultimii ani, accentele moderne sunt din ce în ce mai prezente în amenajarea unei bucătării clasice. Dacă îți dorești să oferi o notă modernă bucătăriei tale clasice optează pentru elemente discrete. Astfel vei păstra eleganța bucătăriei clasice. Alege electrocasnice cu design minimalist, din sticlă neagră și fără mânere. De asemenea, un alt aspect modern care se potrivește perfect cu fronturile casetate este mânerul metalic negru. Acesta aduce o notă industrială și va schimba ușor imaginea bucătăriei.  

Accente de lemn 

Una dintre cele mai populare alegeri în cazul bucătăriilor clasice este combinația de blat de lemn cu fronturi de culoarea nisipului. Blatul de lemn adaugă întotdeauna o tușă naturală în amenajarea unei bucătării și poate fi combinat cu o mulțime de variante de fronturi – de la alb alpin și până la verde salvie, potrivindu-se perfect cu fiecare. Dacă îți dorești accente de lemn mai subtile, mânerele sau polițe deschise din acest material pot fi o alegere fericită.  

Culori

De cele mai multe ori, bucătăriile clasice se rezumă la o paletă de culori pastelate cu nuanțe blânde, cum ar fi verdele salvie, bejul cald sau griurile delicate. Aceste culori creează o atmosferă calmă și primitoare, permițând și altor elemente să strălucească. 

Dacă ai ceva mai mult curaj, poți să îți scoți complet bucătăria din anonimat cu ajutorul culorilor puternice cum ar fi albastru electric sau roz fucsia. Mai departe, va trebui să alegi cu grija accesoriile pentru a echilibra nuanța fronturilor. 

Bucătăriile clasice rămân un etalon de eleganță și rafinament în designul interior. Prin combinarea elementelor tradiționale cu tehnologia modernă, acestea reușesc să creeze spații funcționale și estetice, potrivite pentru orice casă. Alege o bucătărie clasică pentru a te bucura de un spațiu care nu își va pierde farmecul odată cu trecerea timpului. 

Dacă visul tău este să ai o bucătărie care reflectă eleganța atemporală, te invităm să descoperi modele noastre de bucătării clasice: https://kuxa.ro/bucatarii

Poți descărca catalogul nostru pentru inspirație și ne poți urmări  pe rețelele sociale pentru mai multe idei: https://kuxa.ro/catalog-mobila-bucatarie

Comentarii(0)

Comenteaza si tu

Alte articole pe aceeasi tema

Bucătarii moderne
09 februarie 2016

Mobilierul modern este ales de cei care vor să complimenteze o casă de oraș contemporană. Poate atrage prin liniile drepte, contrastul dintre materiale. Bucătăriile moderne pot fi alcătuite din materiale mai puțin costisitoare însă cu un efect deosebit datorită îmbinării inteligente a elementelor. Caracteristicle principale ale unei bucătării moderne: – fronturile pot fi lucioase, lăcuite sau […]

Contactati-ne la numarul de telefon:021 224 15 15