Clasificarea chiuvetelor se poate face în funcție de materialul din care este realizată aceasta.
Chiuvete din inox – sunt încă cele mai căutate, se potrivesc atât în bucătăriile moderne cât și în cele clasice. Calitatea acestora este dată de densitatea și compoziția materialului. Nichelul și cromul ajută la prevenirea corozivității respectiv la creșterea rezistenței, într-un produs de calitatea trebuind să existe 18% crom și 8% nichel. Grosimea inoxului variază între 0,5 mm până la 1,0 mm în funcție de prețul chiuvetei.
Chiuvete din material compozit (granit) – devin din ce în ce mai căutate de cei care aleg o variantă mai sofisticate pentru chiveta de bucătărie. În general se folosește amestec de cuarț, rășini și pigmenți.
Chiuvete din acril – încep să fie tot mai prezente pe piața românească. Se vând de obicei o dată cu blatul de lucru din compozit acrilic termoformabil. Sunt dorite pentru aspectul deosebit – se pot integra în blatul de lucru.
Material chiuvetă |
Avantaje |
Dezavantaje |
Chiuvete din inox |
|
|
Chiuvete din material compozit (granit) |
|
|
Chiuvete din acril |
|
|