• Facebook

  • Facebook

  • Facebook

  • Facebook

  • Testimoniale

Programeaza-ti o intalnire 021 224 15 15

Despre bucatarii

Plitele cu hotă integrată BORA – răspunsuri la cele mai comune întrebări!

Plitele cu hotă încorporată BORA vin cu multiple avantaje, de la libertatea de proiectare, design-ul aparte și până la funcțiile inteligente care transformă gătitul într-o plăcere pentru toată lumea. Dar evident cel mai mare plus este de fapt eficiența incredibilă în eliminarea mirosului.   

Află care sunt răspunsurile la cele mai des întâlnite întrebări legate de plitele BORA înainte să faci o vizită în showroom-urile KUXA studio.

  • Care este diferența între BORA Professional, Classic, X Pure și Pure?

Plitele BORA Professional și Classic sunt sisteme modulare (inducție, ceramică HiLight, Gaz, Tepan, Wok) în care se pot combina două sau mai multe tipuri de plite. Modelele din gama Pure sunt modele compacte de tip all-in-one cu 4 zone de gătit pe inducție, X Pure având și posibilitatea de a face punte între două zone de gătit pentru a crea o zonă extinsă.

Poți vedea proiectele de bucătărie ale clienților noștri ce conțin plită cu hotă integrată filtrând brand-ul electrocasnicelor cu BORA la noi pe site.

  • Ce se întâmplă dacă vărs lichide în extractor?

Dacă se întâmplă să verși lichide în extractor, nu este nicio problemă! În funcție de sistem, o cantitate de până la 300 ml de lichide poate fi colectată în tava de scurgere din interior, care se poate scoate și spăla cu ușurință, iar dacă se va scurge o cantitate mai mare de lichid decât cea menționată mai sus, aceasta nu va afecta sistemul electric din interior, întrucât nu trece prin el. Mai mult, în cazul modelelor X Pure și Pure, se poate stoca o cantitate de până la 3 l de lichide.

  • Ce se întâmplă dacă vărs resturi alimentare/obiecte de mici dimensiuni în extractor?

Resturile alimentare sau obiectele de mici dimensiuni care cad în extractor sunt colectate tot în tava de scurgere, de unde pot fi îndepărtate cu ușurință, iar tava spălată ulterior. Filtrul de grăsime din oțel inoxidabil împiedică atragerea resturilor alimentare/obiectelor în fluxul de aer evacuat.

  • Cum funcționează plitele BORA?

Aburul degajat se ridică la o viteză maximă de 1 metru pe secundă. Plitele BORA aspiră aburul cu un debit transversal mai mare decât cel al vaporilor degajați în timpul gătitului. Mirosurile sunt însă degajate în principal de particulele de grăsime care sunt mai grele decât aerul, și cu aceasta ți-am spus deja de unde eficiența extraordinară a plitelor BORA.

  • Pot folosi vase de gătit înalte când gătesc pe BORA?

De ce nu ai putea? Vaporii se absorb ușor chiar și dintr-o oală cu o înălțime de 20 cm. Recomandarea noastră atunci când folosești mai multe oale înalte este ca în cazul celor cu o înălțime mai mare de 21 de cm, să poziționezi capacul pe diagonala vasului pentru a direcționa vaporii către centru, unde se află extractorul. Acest procedeu este atât de eficient încât hota va putea fi utilizată pe treapta minimă, reducând astfel atât mirosurile, cât și zgomotul în timpul îndelungat de fierbere ale mâncărurilor.

  • Cum pot curăța plitele BORA?

Toate componentele detașabile, cum ar fi filtrul de grăsime, tava de scurgere, duza de admisie a aerului, pot fi îndepărtate cu ușurință manual și curățate în mașina de spălat vase. În cazul Tepan-ului, se poate curăța cu buretele direct pe suprafața de gătit, după îndepărtarea reziduurilor cu ajutorul unei spatule. BORA sunt singurele plite cu hotă încorporată a căror componente le poți pune în mașina de spălat vase.

  • Cât de silențioasă este cu adevărat BORA?

Spre deosebire de hotele tradiționale cu un nivel ridicat de zgomot, degajat foarte aproape de nivelul urechilor, BORA este mai silențioasă chiar și decât sunetele care apar în timpul prăjirii. Nivelul volumului depinde în mare măsură de sistemul BORA utilizat, de instalația individuală și de condițiile încăperii, dar întotdeauna extractorul se va afla în mobilier și departe de organul auditiv.

  • Plitele BORA chiar absorb toate mirosurile degajate în timpul gătitului?

Vaporii de gătit, particulele de grăsime și mirosurile care le însoțesc sunt complet extrase când se ridică de pe zona de gătit și reținute cu ajutorul filtrelor. Bucătarul stă în aer proaspăt, în timp ce hainele și părul lor rămân neafectate de mirosurile degajate. Nu există însă un mod mai puternic de a te convinge, decât de a-ți face o probă de gătit în showroom-urile KUXA.

  • Ce se întâmplă cu aerul extras în cazul sistemului cu recirculare?

Aerul purificat este alimentat în zona plintei de unde este eliberat înapoi în cameră. Este nevoie de o deschidere a spațiului care măsoară cel puțin 500 cm² pe unitatea de recirculare. Zonele de gătit pe gaz necesită un spațiu pentru fluxul de retur care măsoară cel puțin 1000 cm² pe unitatea de recirculare.

  • Se poate forma umezeală / mucegai în zona de recirculare a aerului?

Într-un climat interior normal și cu o instalare adecvată, nu există riscul de condens sau mucegai. În acest sens, te rugăm să ai în vedere instrucțiunile de utilizare.

  • Componentele din plastic vizibile la o plită BORA sunt rezistente la căldură?

Componentele din plastic pe care le poți vedea la o plită BORA, precum duza de admisie a aerului sau filtrul de grăsime, pot fi curățare în mașina de spălat vase la temperaturi de până la 70 de grade. Cu toate acestea, se pot topi dacă sunt expuse la temperaturi mai ridicate, așa că nu îți recomandăm să așezi vase sau tigăi fierbinți pe duza de admisie, de exemplu.

  • Prin ce tehnologii se diferențiază plitele BORA?

Una dintre aceste tehnologii este funcția After-run. Pentru a garanta performanța optimă a filtrului de cărbune activ care neutralizează mirosuri, recomandăm întotdeauna această funcție automată după rulare. After-run funcționează timp de 20 de minute și se reglează automat de îndată ce ventilația este oprită. Practic, trebuie să te asiguri că există suficientă ventilație (de exemplu, o fereastră deschisă) atunci când gătești la un sistem cu recirculare. În plus, puterea de extracție a vaporilor se poate ajusta singură, în funcție de volumul acestora din procesul de gătire curent. Constant, ajustarea manuală a intensității de extracție nu mai este necesară, iar beneficiarul se poate concentra 100% pe gătit.

  • Pot să cumpăr extractorul BORA fără zonele de gătit?

Extractoarele BORA sunt disponibile doar în combinație cu zonele de gătit BORA.

  • Pot să cumpăr zonele de gătit BORA fără extractor?

În cazul BORA Classic, X Pure și Pure, acest lucru nu este posibil. În cazul BORA Professional este posibil, însă nu este recomandat. Plitele BORA au fost concepute pentru a funcționa la capacitate maximă alături de extractorul din aceeași gamă. Pe lângă funcționalitatea optimă, dimensiunile lor fac posibile condițiile optime de instalare.

  • Pot instala plitele BORA la nivelul blatului?

Toate plitele BORA pot fi instalate la nivelul blatului (flush) sau pe blat, în funcție de materialul ales. În cazul plitei BORA Classic, există opțiunea de a instala sistemul flush indiferent de materialul blatului, folosind cadrul special al plitei – CER.

  • Duza de admisie de la BORA Pure poate fi folosită și la modelul X Pure și invers?

Nu, deși au același diametru exterior de 17,3 cm, tehnologia de îndepărtare cu mecanism de înclinare, împiedică introducerea duzei de admisie X Pure în locul celei Pure. Același lucru se aplică și invers, adică duzele colorate ale modelului Pure nu pot fi folosite la plita X Pure.

  • Există substanțe care pot provoca defecte vizibile pe suprafața zonelor de gătit?

De îndată ce materiale/substanțe precum plasticul, folia de aluminiu sau zahărul se topesc pe zona de gătit fierbinte, acestea trebuie îndepărtate cât mai rapid cu o răzuitoare din sticlă ceramică, astfel încât să nu se afecteze suprafața plitei*.

* Modificările culorii suprafeței de gătit sunt rezultatul reziduurilor care nu au fost îndepărtate și au ars. Petele lucioase sunt rezultatul uzurii cauzate de baza tigăii, mai ales dacă se folosesc vase pe bază de aluminiu sau agenți de curățare inadecvați.

  • Trebuie să folosesc oale/tigăi speciale pentru plitele BORA?

Când o zonă de gătit cu inducție este pornită, bobina sa de inducție creează un câmp magnetic care acționează direct pe baza oalei și o încălzește. Zona de gătit este încălzită indirect numai de căldura emisă de oală. Zonele de gătit cu inducție funcționează numai dacă vasele de gătit au o bază magnetizabilă. Pentru o distribuție perfectă a căldurii, îți recomandăm să folosești ustensile de gătit fabricate dintr-un material complet magnetic. Vasele din oțel inoxidabil cu bază magnetică, oțel emailat sau fontă sunt potrivite pentru plite cu inducție.

  • La ce se referă sistemul 4 – 24?

Datorită panoului central de comandă și zonelor de gătit amplasate în mod optim, zona de gătit oferă suficient spațiu pentru patru oale de 24 cm (diametru).

  • Care este lungimea maximă admisă a conductelor de evacuare?

În cazul BORA Professional și BORA Classic, folosind diferite module de ventilator și sistemul de conducte BORA Ecotube, pot fi realizate conducte de evacuare chiar și de 16 m. Curburile reduc din capacitatea de extracție. Pentru BORA X Pure și BORA Pure, canalul de evacuare nu trebuie să depășească lungimea maximă de 6 m. Spre deosebire de sistemele tradiționale de ventilație, unde fiecare cot se consideră că adaugă 1 m la lungimea traseului, tubulatura BORA este special gândită pentru reducerea turbioanelor, astfel încât acest lucru nu este necesar.

  • Dacă am două extractoare, este nevoie de două conducte separate?

Da, fiecare dintre extractoare are nevoie de conducte de evacuare separate cu manșoane separate de perete sau, opțional, de propria unitate de recirculare.

  • Pot folosi corpul de mobilier în care este instalată BORA?

Da, dar poate fi necesară reducerea adâncimii sertarelor, în funcție de sistemul de instalare, pentru a permite tubulaturii să coboare la nivelul plintei. De asemenea, la fel ca la sistemele clasice de plite, spațiul aflat imediat sub plită (15 cm) nu poate fi utilizat.

  • Pot așeza un cuptor convențional sub o plită BORA?

Practic, acest lucru nu este recomandat, deoarece sistemul BORA nu va fi accesibil inginerilor de service atunci când aparatul trebuie reparat. În plus, zonele de gătit ale plitei s-ar putea supraîncălzi.

  • Ce lățime trebuie să aibă unitatea pe care este montată BORA?

Acest lucru variază în funcție de produsul selectat, poziția și numărul de zone de gătit și extractoare. Cu un sistem standard care implică două zone de gătit și un extractor, ai nevoie de o unitate cu o lățime de cel puțin 90 cm pentru gamele BORA Professional și BORA Classic. Cu trei zone de gătit și două extractoare, este necesară o lățime de 140 cm.  Cu BORA X Pure, unitatea trebuie să aibă o lățime de 90 cm. Cu BORA Pure, unitatea trebuie să aibă o lățime de minim 80 cm.

  • Ce adâncime trebuie să aibă unitatea pe care este montată BORA?

De la marginea frontală a blatului, trebuie să fie disponibilă o adâncime de cel puțin 60 cm pentru instalarea BORA Classic, BORA X Pure și BORA Pure. Adâncimea în cazul BORA Professional variază în funcție de tipul de instalare. Noi recomandăm o adâncime minimă de 70 cm.

  • Ce grosime trebuie să aibă blatul de lucru pe care este instalată BORA?

Pentru toate cele patru sisteme de extracție BORA, avem nevoie de un blat cu o grosime cuprinsă între 1 și 4 cm, inclusiv baza. Baza trebuie crestată corespunzător pentru blaturi mai groase.

  • Cât de frecvent ar trebui să schimb filtrele de cărbune activ în cazul sistemelor cu recirculare?

Unitatea de filtrare cu recirculare ULBF trebuie înlocuită la fiecare 1,5 ani sau aproximativ 300 de ore de funcționare, unitatea de recirculare UUE1 o dată pe an, iar unitatea de recirculare ULB3X la fiecare trei ani sau la fiecare aproximativ 600 de ore de funcționare. Filtrul integrat de pe sistemele de extracție BORA X Pure și BORA Pure ar trebui, de asemenea, înlocuit anual sau la fiecare aproximativ 150 de ore de funcționare. Indicatorul de filtru integrat te anunță când a trecut această perioadă.

Comentarii(0)

Comenteaza si tu

Alte articole pe aceeasi tema

Descoperă tehnologia TPB tech® pentru bucătăria ta KUXA!
16 iulie 2021

Îți poți închipui cum ar fi să gătești direct pe blatul de lucru, pe o suprafață netedă, fără ochiuri vizibile? TPB tech® este prima tehnologie pentru blaturile de lucru cu inducție integrată, unde poți găti în același loc în care toci alimentele sau servești masa. Inovația TPB tech®, concepută inițial pentru segmentul profesional de bucătărie, […]

BORA Classic 2.0 – plită cu inducție și extractor integrat
25 februarie 2021

BORA Classic 2.0 – libertate și flexibilitate pentru bucătăria ta. Panoul de control central este revoluționar și nu se pierde niciun centimetru din zonele de gătit. BORA Classic 2.0 este, pe scurt, un sistem extrem de estetic, silențios și cu cea mai mare gamă posibilă de accesorii. KUXA studio este unic importator al produselor BORA […]

BORA Professional – plita cu inducție și extractor, visul oricărui bucătar profesionist
17 februarie 2021

BORA Professional – plita cu inducție și extractor pentru orice bucătar profesionist. Rezultatul a 10 ani de cercetare și dezvoltare reprezintă idealul pentru fiecare bucătar: performanță superioară, estetică extrem de funcțională și opt plite de gătit care pot fi combinate în mod aleatoriu pentru a permite libertatea de proiectare nelimitată și eficiența maximă a ventilației. […]

Contactati-ne la numarul de telefon:021 224 15 15